Εκπαιδευτικό Σεμινάριο “Εισαγωγή στην τέχνη της μελισσοκομίας”

Στην Αστική Μέλισσα, πιστοί στην αποστολή μας να φέρουμε τους κατοίκους της πόλης (και όχι μόνο) κοντά στη φύση μέσα από των μαγικό κόσμο των μελισσών, ξεκινάμε τον κύκλο μαθημάτων “Εισαγωγή στην τέχνη της μελισσοκομίας”. Εάν λοιπόν:

α) σας αρέσει η επαφή με τη φύση

β) σας προκαλεί ενδιαφέρον ο κόσμος των μελισσών

γ) θέλετε να εξοικειωθείτε μαζί τους

δ) αναζητάτε τροφική αυτάρκεια

ε) δεν έχετε καμία πρότερη γνώση μελισσοκομίας

στ) έχετε κάποιες γνώσεις και θέλετε να τις φρεσκάρετε

ζ) θέλετε να βάλετε τις γνώσεις σας σε πρακτική εφαρμογή

Τότε αυτό είναι ένα μάθημα για εσάς! Είτε σας χαρακτηρίζει μια ή και περισσότερες από τις παραπάνω προτάσεις, αυτός ο κύκλος μαθημάτων είναι σχεδιασμένος για να σας φέρει βιωματικά κοντά με τις μέλισσες και να σας μυήσει στη μελισσοκομική τέχνη, ώστε μετά το πέρας του μαθήματος να νιώσετε την αυτοπεποίθηση να ξεκινήσετε τα δικά σας μελίσσια εάν το επιθυμείτε. 

Tα μαθήματα είναι σχεδιασμένα ώστε να συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα της εξ αποστάσεως και της δια ζώσης εκπαίδευσης, με τη θεωρητική διδασκαλία να γίνεται διαδικτυακά μέσω zoom και τα πρακτικά μαθήματα δια ζώσης.

Τι να περιμένετε;

Θα μελετήσουμε τη βιολογία και τη συμπεριφορά της μέλισσας, τον ετήσιο κύκλο ζωής και ανάπτυξης ενός μελισσιού, τις ασθενειες και τους εχθρούς των μελισσών καθώς και τρόπους καταπολέμησης τους. Επίσης θα ασχοληθούμε με την ελληνική μελισσοκομική χλωρίδα, τα είδη και τα χαρακτηριστικά των ελληνικών μελιών και των λοιπών προϊόντων της κυψέλης, τις αλλεργίες, το φαρμακείο του μελισσοκόμου και την ελληνική νομοθεσία.

Πρακτική κατάρτιση στη χρήση των βασικών εργαλείων ενός μελισσοκόμου, την επιθεώρηση μελισσιών, τους εποχικούς μελισσοκομικούς χειρισμούς, την προετοιμασία και φροντίδα του εξοπλισμού και τη δημιουργία παραφυάδων από υπάρχοντα μελίσσια.

Θεωρητικά μαθήματα: Κάθε Πέμπτη από τις 14  Μαρτίου έως τις 2 Μαΐου, 18:00 – 19:30. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μέσω zoom.
Πρακτικά μαθήματα: Κάθε δυο Σάββατα από τις 16 Μαρτίου έως τις 27 Απριλίου, 10:00 – 12:00 στο μελισσοκομείο μας στου Ζωγράφου.

Κόστος συμμετοχής

Για τις 20 συνολικά ώρες διδασκαλίας το κόστος είναι 120 ευρώ (early bird 100 ευρώ έως 29 Φεβρουαρίου).

Αν κάποιος θέλει να συμμετάσχει μόνο στα θεωρητικά μαθήματα το κόστος είναι στα 60 ευρώ.

Θα λάβετε σε ηλεκτρονική μορφή αναλυτικές σημειώσεις από τα μαθήματα και για τα πρακτικά μαθήματα θα σας παρέχουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό.

*Για την κράτηση θέσης απαιτείται η προκαταβολή του 60 ευρώ, με εξόφληση του υπολοίπου ποσού έως το τέλος Μαρτίου. Η πληρωμή μπορεί να γίνει με τραπεζική κατάθεση, Viva Wallet, PayPal ή στο κατάστημα μας στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης κατόπιν συνεννόησης. 

*Το τμήμα θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6 συμμετέχοντες για να πραγματοποιηθεί. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αρκετοί μαθητές, θα σας επιστραφεί ολόκληρο το ποσό.

*Υπάρχει η δυνατότητα μερικής υποτροφίας για έναν μαθητή που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες αλλά ενδιαφέρεται για το μάθημα.

Πολιτική ακύρωσης

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η προκαταβολή που δίνεται για την κράτηση της θέσης σας, διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων και δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης από πλευράς σας.

Κράτηση θέσης

Για περισσότερες πληροφορίες, κράτηση θέσης και τρόπους πληρωμής επικοινωνήστε μαζί μας με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ